Alliance Optikk Porsgrunn Alliance Optikk Porsgrunn
Meny

Lokale saker

Tørre eller rennende øyne? Alliance Optikk Porsgrunn har spesialutstyr for å hjelpe deg.

Er du blant de mange som opplever tørre eller rennende øyne i hverdagen? Moderne livsstil med økt skjermbruk og tørrere inneklima, kan bidra til ubehag. Med spesialutstyr og skreddersydde behandlinger kan vi finne løsningen som passer akkurat for dine øyne.

 

Hos Alliance Optikk Porsgrunn har vi lagt merke til en markant økning i antall kunder som rapporterer problemer med tørre og/eller rennende øyne. Dette er ikke bare er en ulempe, men kan påvirke hverdagslige aktiviteter og livskvaliteten i stor grad. For å oppnå gode resultater tilbyr vi en løsning som er skreddersydd for deg, ved å nøye tilpasse behandlingen etter de underliggende årsakene og tilstanden din.

 

Optiker Heidrun, en av våre erfarne optikere, har observert en klar tendens der flere pasienter utvikler symptomer på tørre øyne. Dette kan variere fra mindre irritasjoner til alvorlige hindringer som påvirker daglige aktiviteter som for eksempel lesing. Hun identifiserer to primære eksterne faktorer som bidrar til problemet:

 • Forandring i inneklima: Moderne bygg er ofte mer lufttette, noe som fører til at luftfuktigheten inne kan bli betydelig lavere enn i eldre konstruksjoner. Dette tørrere inneklimaet kan føre til økt tørrhet i øynene.
 • Økt skjermbruk: Når vi ser på mobiltelefoner og andre skjermer, halveres blunkefrekvensen og fører til at øynene våre tørker raskere og blir mer utsatt for irritasjon.

 

HVA ER TØRRE ØYNE?

Tørre øyne er en tilstand som skyldes nedsatt kvalitet eller ubalanse i tårefilmen. Dette igjen på grunn av redusert tåreproduksjon eller økt fordampning fra øyets overflate.

SYMPTOMER PÅ TØRRE ØYNE

Brennende og såre øyne

Brennende og såre øyne

Røde øyne

Røde øyne

Rennende øyne

Rennende øyne

Lysømfintlig

Lysømfintlig

Uklart syn

Uklart syn

Problemer med kontaktlinser

Problemer med kontaktlinser

 

Les mer om tørre og rennende øyne her

 

HVILKE PROBLEMER OPPSTÅR?

Tørre, brennende, trette, kløende, klissete, røde, permanent utmattet, og – paradoksalt – også rennende øyne er tegn på tørt øye syndrom. Også problemer med bruk av kontaktlinser og uttalt følsomhet for lys kan oppstå. Går du med tørre øyne uten behandling over tid kan alvorlige komplikasjoner som infeksjoner, hud eller hornhinnesår oppstå.

 

Komplett pakke med undersøkelse og behandling

Tørre øyne diagnostisering og behandling

TØRRE-ØYNE KONSULTASJON: Avansert diagnostikk for presis behandling

Vi benytter et nytt analyseinstrument som gir oss presis informasjon om sammensetningen av din tårefilm. Basert på undersøkelsen kan vi utforme en behandlingsplan som er skreddersydd for dine øyne. Vårt mål er å anbefale behandlinger og produkter som passer dine behov best – enten det er øyedråper, geleer, våtservietter og/eller vår innovative lysbehandling.

Langvarig løsning med TearStim-teknologi

Vi er stolte av å tilby en behandlingsløsning som adresserer kilden til problemet – dysfunksjon i de meibomske kjertlene. Vår TearStim-behandling er en metode som bruker intens regulert pulset lysteknologi (IRPL) for å revitalisere kjertlenes funksjon. Denne smertefrie prosedyren, utstråler lyspulser som målrettet stimulerer området under øynene, aktiviserer det parasympatiske nervesystemet, og fremmer en naturlig sekresjon fra de meibomske kjertlene. Resultatet er en normalisert tårefilm som lindrer tørrhet og ubehag i øynene.

Ved å forbedre sekresjonen fra kjertlene, bidrar vi også til at lipidsjiktet til tårefilmen stabiliseres. Før behandling gjøres en gjøres en egen tørre-øye konsultasjon med forundersøkelse.

 

Hvordan behandlingen utføres

 1. Behandlingen tar bare noen få minutter
 2. Pasienten sitter komfortabelt i en stol
 3. Optikeren dekker pasientens øyne med øyevern og påfører en spesiell gel
 4. En serie med 8-10 smertefrie lyspulser er rettet mot området under øynene
 5. Behandlingen gjentas på samme måte på det andre øyet
 6. For å oppnå en langvarig effekt, bør behandlingen utføres tre til fire ganger. Effekten vil vare fra en periode fra 6 måneder til 3 år.

 

Kom i gang med behandling nå

Tørre øyne behandling med TearStrim

 

 

KLAR OPPFORDRING VED IRRITASJON I ØYNENE

Er du en av dem som sliter med irriterte øyne, er oppfordringen fra Alliance Optikk klar; kom innom oss for en prat og sjekk. Mange av våre kunder er overrasket over hvor raskt de kan føle en forbedring etter en konsultasjon og tilpasset behandling med våre kvalitetsprodukter.

Å finne en løsning tidlig er essensielt, ikke bare for komforten i hverdagen, men også for å unngå at ubehaget eskalerer. Tidligere behandling kan bety en enklere og mer effektiv løsning.

Bestill synsundersøkelse

 

Optikerens tips til deg med irriterte øyne:

 • Ta kontakt til optiker så fort problemet oppstår.
 • Hvis mulig; prøv å begrense skjermbruk. Bli gjerne mer bevisst på å blinke oftere når du ser på tv, bruker mobil, pc eller andre type skjermer.
 • Bruk solbriller når du er ute i sterk sol.
 • Sørg for at du ved bruk av øyedråper velger noen uten konserveringsmidler.

 


Kategorier: Øyehelse Tørre øyne